Corona update

Update 4 november: onderstaande maatregelen gelden nog tot en met het einde van het kalenderjaar 2020.

N.a.v. de laatste persconferentie heeft scouting Nederland nieuwe coronamaatregelen genomen. Voor onze opkomsten betekent dit dat de opkomsten voor de jeugdleden gewoon door kunnen gaan op zaterdag. Overnachtingen kunnen november helaas niet doorgaan.

Afspraken en maatregelen
– Onderlinge afstand:
o De jeugdleden hoeven onderling geen afstand te houden.
o Bevers, welpen en kabouters hoeven daarnaast ook geen afstand te houden tot de leiding.
o Verkenners, padvindsters en RSA moet vanaf heden wél weer 1,5 meter afstand houden tot de (bege)leiding.
– Is uw zoon/dochter ziek, heeft hij/zij Corona-gerelateerde klachten, is er een huisgenoot in afwachting van een test of positief getest of komt hij/zij uit een (oranje of rood) risicogebied? Dan kan uw zoon/dochter helaas niet naar Scouting komen. Neem hierin uw verantwoordelijkheid!
– Bij afwezigheid graag afmelden via de gebruikelijke weg! We moeten nl. een nauwkeurige aanwezigheidsregistratie bijhouden voor de GGD.
– Het halen en brengen blijven we doen zoals we dat tot nu toe deden (bevers, welpen en kabouters): de jeugdleden worden beneden gehaald en gebracht. Verkenners, padvindsters en RSA komen op de fiets.
– U bent als ouders/verzorgers helaas niet welkom bij de blokhut of bij activiteiten (zoals de installatie). Heel jammer, maar het is niet anders…