FAQ !?

Aan deze pagina wordt nog gewerkt!

Mijn dochter kan niet naar de opkomst komen, en nu?

U hebt als ouder de verantwoordelijkheid over uw kind, we nemen alleen afmeldingen van ouders aan. Uw dochter kan zichzelf dus niet afmelden.
Afmelden kan via de website, mail of app.

Heeft mijn dochter een backpack nodig bij de padvindsters?

We lopen gemiddeld 2 keer per jaar een hike met een backpack. Bij de RSA gebruiken ze de backpack vaker. Vaak een mooi verjaardags cadeau.

Wat houdt de ‘installatie’ in?

Bij scouting wordt iedereen ‘ge-installeert’, dit houdt in dat vanaf het moment na installatie is officieel bij de Scouting hoort. De installatie is niet een soort doop o.i.d, maar slechts een belofte die wordt gemaakt met de rest van de speltak/scouting.

Hoe gaat het contact van jeugdleden naar leiding en jeugdleden naar jeugdleden?

Tussen jeugdleden en leiding gaat er zoveel mogelijk via de mail en dus via de ouders. De jeugdleden hebben onderling een app-groep waar ze met z’n allen inzitten. Deze app-groep staat niet onder de verantwoordelijkheid van Scouting Rijssen en is geen officieel communicatie middel.

Gebruik van mobiele-telefoon tijdens opkomst?

Verboden.

Mag mijn dochter een vriendin meenemen naar de scouting?

Ja, nadat dit gecommuniceerd is met de leiding.

Wat is een ronde?

Een groepje padvindsters, de totale speltak is opgedeeld in meerdere rondes. Deze rondes worden bijvoorbeeld gebruikt om post-spellen mee te doen of primitief te koken.

Wat is een speltak?

‘Padvindsters’ is een speltak, net zoals de Welpen of de Kabouters. Het is een verzamelnaam voor een specifieke groep

Informatie over kamp.