RSA 618

RSA staat voor Rowan/Sherpa Afdeling, ook wel Explorers genoemd (Rowans – jongens, sherpa’s – meisjes). De leeftijd is 15 tot 18 jaar. Bij de Explorers is er geen leiding meer, maar begeleiding. Het spreekt dan ook vanzelf dat alles wat je doet van jezelf afhangt. Je organiseert je eigen opkomsten, van kanovaren of abseilen tot een week lang er opuit trekken in het buitenland. Alles draait om het organiseren, en zo vormen de Explorers een heel goede voorbereiding op je leidingcarrière. Je bent daarin je niet alleen, maar je moet ook samenwerken met de groep. Een hele uitdaging dus!

RSA 618
De RSA van Rijssen is op zich best een grote groep; we zijn namelijk met ongeveer 30 personen. Toch is elke zaterdagmiddag weer heel gezellig! Allereerst gaan we vlag doen, wat met ons al een hele belevenis op zich is. Als de vlag dan toch eindelijk boven in de mast zit gaan we meestal koffie drinken en het programma bespreken: wat gaan we die middag doen, hoe werkt het, enzovoort. Nadat alles is uitgelegd gaan we dat ook daadwerkelijk uitvoeren, wat altijd erg gezellig is!

Natuurlijk hebben we niet alleen maar opkomsten op zaterdagmiddagen. Ook hebben we zo af en toe een overnachting. Met grote tassen kom je dan aan op de blokhut waar matjes, slaapzakken, pyjama´s, en noem maar op inzit. Meestal doen we tijdens een overnachting gewoon gezellige dingen zoals bij het kampvuur zitten, broodjes bakken, marshmallows maken, kletsen of enge films kijken. Als je denkt dat we elke keer gewoon in de blokhut slapen, dan heb je het mooi mis. We hebben namelijk wel is een tentenflat gebouwd. Dit waren gewoon 2 tenten die boven op elkaar “gestapeld” waren (met een plateau ertussen).

Ook lopen we soms een tocht. Zo hebben we bijvoorbeeld uren richting de rode lichtjes (de Televisietoren) gelopen, in het donker, door het vreemde Markelo. Eindelijk, eindelijk zagen we toen het mooie rode busje van Johan staan. Met een vlot over de rivier! Fijn. Maar eindelijk om half 7 ’s ochtends zagen we onze mooie blokhut staan en zijn we lekker in onze slaapzakjes gekropen.

Maar wat echt het hoogtepunt van het jaar is, dat is het kamp. Een hele week door het buitenland struinen, alle winkels leegkopen en natuurlijk ook een vreemde taal praten. Met een 20 kg zware tas loop je dan een hele week. We zijn al in verschillende landen geweest, waaronder Duitsland, Zweden of Luxemburg. Elke middag zet je een tentje op, kook je eten, en is het vooral ontzettend gezellig! Ik kan zo nog wel even doorgaan maar zoals ik het hier kan beschrijven is het nog lang niet zo mooi als in het echt! Daarom moet iedereen dit gewoon zelf een keer meemaken!

Deze site
Wat is er op onze afdeling van deze site allemaal te vinden? Allereerst natuurlijk het programma, zodat je nooit kunt vergeten wat we gaan doen! 😉 Ook kan je vinden wie er voor dat programma verantwoordelijk is, en wat je eventueel mee moet nemen. Daarnaast worden er ook nog steeds foto’s gemaakt van de mooiste opkomsten, en die kun je hier natuurlijk terugzien op onze facebookpagina of onze eigen instagram.