Ouderinformatie

ScoutFit
Alle informatie over de ScoutFit (voorheen het ‘uniform’) kunt u vinden op de pagina ‘ScoutFit’.

Installatie
Elk jaar worden de nieuwe welpen geïnstalleerd als teken van hun (officiële) lidmaatschap van de groep. De welpen leggen de Scoutingbelofte af en mogen dan officieel in compleet uniform lopen. Bij deze gebeurtenis zijn de ouders/verzorgers (broertjes, zusjes) van harte welkom.

Overnachtingen
Een paar keer per jaar hebben we een overnachting met de welpen in één van onze twee blokhutten. De welpen maken kennis met het samen op kamp zijn en leren een nachtje ergens anders te slapen. Bij zo’n overnachting van vrijdag op zaterdag mag een kampvuur natuurlijk niet ontbreken, de rest van het programma verschilt per keer. Voor een overnachting hebben de kinderen een matje, kussen en een slaapzak nodig.

Ouder-/zoon-weekend (of avond)
Bijna elk jaar hebben we met de welpen een overnachting of avond waarbij een van de ouders ook welkom is. Dit is voor ouders de ideale gelegenheid om bekend te raken met de Scoutingactiviteiten. Daarnaast is het voor de welpen leuk om eens aan hun ouders te laten zien wat ze elke zaterdag doen.

Kamp
Elk jaar gaan we tijdens het Hemelvaartsweekend op kamp (woensdagavond tot zaterdagmiddag). We logeren dan in een blokhut van een andere Scoutinggroep in de regio. Het kamp bestaat uit gezelligheid, avontuur, samenwerking en plezier en is te vergelijken met een combinatie van verschillende opkomsten (creativiteit, koken, tocht, sport en spel, etc.). De kosten van het kamp kunnen door de welpen bij elkaar gespaard worden met de Taak-voor-een-Knaakactie. Deze vindt altijd in het voorjaar plaats

Facebook
We maken bij de middaghorde foto’s van onze opkomsten, deze worden soms op Facebook geplaatst op onze eigen pagina. Mocht u hier aan/opmerkingen over hebben kunt u dat melden bij de teamleider. Als we niets horen gaan we er vanuit dat we de foto’s gewoon mogen plaatsen.

Hier is de link: https://www.facebook.com/middaghordescoutingrijssen

Overig
Heeft u nog vragen, dan kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier op de pagina ‘contact’.