Welpen MiHo


Welkom op de pagina van de middaghorde!

Welpen?
De welpen is een speltak met jongens vanaf 7 jaar.
Als ze 11 jaar zijn aan het begin van het seizoen, dan vliegen ze over naar de verkenners. De welpen spelen het spel van Scouting in een thema: het Jungle Boek. Welpen zijn jonge wolven. Samen met de oudere wolven leven ze in een groep. Zo’n groep wordt een horde genoemd. De wolven leven voornamelijk in de jungle of in ons geval dus een groot bos.

Het Jungle Boek is vooral bekend geworden door de Disney films over Mowgli en zijn avonturen in de jungle.

Thema
Het thema geeft onze speltak de naam “Welpen”, maar ook de naam van de groep (horde) en de namen van de leiding (elke leiding heeft een naam van een personage uit het verhaal) zijn van het thema afgeleid. Behalve ons superleuke junglethema zullen we vaak spellen en kampen in allerlei thema’s spelen en beleven.

Horde
De horde is verdeeld in groepjes welpen, zo’n groepje word een nest genoemd Elk nest heeft zijn eigen kleur. Ieder nest heeft een gids, deze oudere welp heeft de leiding over het betreffende nest. Een gids word geholpen door een helper. Terwijl de helper zijn taak uitvoerd word hij langzaam voorbereid op zijn taak als gids.

Tijden
De middagwelpen hebben elke zaterdag opkomst van 14.15 uur tot 16.15 uur. We hebben een eigen lokaal in blokhut ’t Oosterhöfke aan de A.H. ter Horstlaan, maar we zijn nog vaker buiten te vinden.