Hemelvaartskamp Piraten – Dag 3 (deel 1)

Vandaag hebben we een grote tocht gelopen door de regio in de richting van de Lutte. Halverwege deze mooie route hebben we in het bos een plekje gezocht om te gaan lunchen. Dit was een stevige lunch met knakworst en frikandel.

 

 

Bij terugkomst op de blokhut hebben de kinderen lekker gespeeld terwijl wij onze hulptroepen ontvangen die ons helpen met het voorbereiden van het avondeten. Het avondeten bestond uit een groot bord macaroni of nasi met een cornetto als toetje. Vanavond zal onze bonte avond plaatsvinden en zullen wij de laatste hints gaan uitdelen voor het vinden van de schat. Erg spannend dus allemaal!

 


Hallo wij zijn nest rood ??

We hebben de brug gesloopt we hebben een hele grote tocht gelopen.

In het bos hebben lekker gegeten. FRIKANDELLEN en KNAKWORST!!!!!!!

Toen we terug kwamen kregen we heeeeeeeeel veeeeeeel snoep.

Daarna kwamen er twee mensen die macaroni en nasi gekookt hebben.

Hemelvaartskamp Piraten – Dag 2 (deel 3)

Hier live vanaf ons schip ‘de zwarte valk’ een nieuw bericht. Gisteravond na ons lekkere avondmaal hebben wij fort boyard gedaan. Een verzameling van spelletjes die we nest tegen nest gingen spelen. Via deze spelletjes konden de kinderen sleutels verdienen met letters. Deze letters konden gebruikt worden om een zo lang mogelijk woord te maken.

 

 

Nadat alle nesten mooie, lange woorden hebben gemaakt zijn we Levend Stratego gaan doen op het grasveld. In de tussentijd was het kampvuur al klaar gestoomd voor een tweede avond vol gezelligheid, liedjes en de uitslag van de dag. Er werd ook nog een nieuw stuk van de schatkaart uitgereikt en is er een coördinaat gevonden. Maar vanuit waar? En hoe ver? Daar komen we waarschijnlijk snel genoeg achter.

 

 

Vandaag gaan we met de jongens een wandeling maken in de omgeving met lunchpost onderweg.


Hoi wij zijn de caribische knapen. Onze namen zijn: Luuk, Bing, Mark Martijn, Koen en Siem.

Donderdag avond hebben wij 6 spellen gedaan. We kregen sleutels als we wonnen. Achterop de sleutels stonden letters waarmee je een zo lang mogelijk woord moest maken. Wij hadden het woord Nieuwsactualiteiten en we hebben gewonnen! We kregen 4 goudklompjes.

Wij hebben ook een zwaard gemaakt en vandaag gaan wij een tocht lopen.

Wij hebben ook een kampvuur gemaakt. Wij kunnen stukjes schatkaart verdienen, dan gaan we aan het eind van het kamp een schat zoeken. ? ????????

Hemelvaartskamp Piraten – Dag 2 (deel 2)

Nadat we onze lunch op hadden en de corvee weer was gedaan kregen we de punten uitgereikt voor onze piratenschepen. Maar dat niet alleen. Ook zijn er 2 stukken van de schatkaart uitgereikt aan de winnaars. Deze schatkaarten hadden een mysterieus vraagteken, dat ons heeft geleid naar een hint. “15 stappen”, luidde de hint. Maar vanuit waar? En waar naartoe? In ieder geval zijn we weer een klein stukje dichter bij de schat!

 

 

Onze middagactiviteit bestond uit het maken van onze eigen piraten-zwaarden. Super gaaf! We hebben een aantal mooie creaties voorbij zien komen. Een aantal welpen zijn ook erg druk bezig geweest met het bouwen van hun eigen brug.

 

 

Hierna zijn we begonnen met het maken van een eigen vuur. Een extra belangrijk vuur, want we hebben er ons eigen avondeten op gekookt! Het lekkere maal was een heus 3-gangen-diner. Eerst een soepje, vervolgens rosti met groente en nog een vette hamburger! Uiteraard met de benodigde groenten. Alles wat we nodig hebben om vanavond weer actief met een avondspel bezig te gaan.

 

 


Hallo wij zijn de baai bandieten
Onze namen zijn Milan  Yorick Robin en Adam

We hebben een zwaard gemaakt
En een brug gemaakt
We hebben gebarbecued
We hebben ook tomatensoep, hamburger en een toetje

En een schat gezocht!

EIND

Groet nest oranje

Hemelvaartskamp Piraten – Dag 2 (deel 1)

Weer een berichtje vanaf het zeeschip de ‘Zwarte Valk’

Piraten konden vanochtend niet uitslapen, want ze moeten vandaag hard aan het werk. Met een zware ochtendgymnastiek en stevig ontbijt achter de kiezen begon de eerste echte dag van het ‘Piratenkamp’. In verband met Hemelvaart hebben we een bijbelverhaal in het kampthema verteld aan de hand van een schetsbord. Na aandachtig te hebben geluisterd, was het tijd voor ranja met een luxe koek en werd het verdere programma uitgelegd. Het bouwen van een echt piratenschip! Alle welpen waren druk in het de weer met het slepen van piketpaaltjes, gaten in de grond aan het maken en het versieren van het schip. De welpen konden zich laten schminken als echte piraat met baard, ooglapje, wonden en tattoo’s. Als laatste werd de vlag in de top gehesen en konden de schepen in gebruik worden genomen. Na dit alles hadden de welpen wel zin in iets lekkers. Een broodje ei voor de maag en een beker mietjesmelk voor de dorst. Dan kunnen ze er nu weer goed tegenaan!!

 

 


Hallo wij heten de Oceaan Opservators. Wij heten: matthijs

Mats lean en Frits-Jan. :-]

Wij hebben dit  gedaan:

We hebben een heel  gaaf schip Ge pioniert .

Een boot gemaakt. [per nest]

En dat was erg leuk

We hadden een bijbelverhaal. Met een lekkere luxe koek #JAMMIE

We mochten vrij spelen en dat was leuk.

 

Kusjes van ons !! #LOL LOL LOL LOL.

Hemelvaartskamp Piraten – Dag 1

Gisteravond zijn wij met een groep van 17 welpen vertrokken naar een super mooie blokhut in Rossum! In het hartje van Twente.

 

 

Na dat we aangekomen zijn op de blokhut, onze bedden hebben opgemaakt en de omgeving hebben verkend, hebben wij onze vlag en de piratenvlag gehesen. Nadat we begonnen zijn met het eerste deel van het kampverhaal hebben wij een postenspel gedaan waarin de welpen hebben laten zien hoe goede piraten ze zijn.

 

 

Hierna hebben we een smokkelspel gedaan waarin ze goederen van haven naar haven moesten smokkelen zonder gepakt te worden door de havenpolitie. Bij het vallen van de nacht hebben wij (met wat lekkers) het laatste deel van het verhaal verteld en liederen gezongen bij het kampvuur en de eerste punten van het kamp verdeeld. Tijdens het kamp is goud te verdienen wat uiteindelijk de score bepaald. Ook kunnen er stukken van een schatkaart worden gewonnen die ons uiteindelijk moeten leiden naar de verloren schat.

Gedurende het kamp zullen ook alle nesten stukjes schrijven voor op de website. Deze kunnen jullie elke dag hier vinden. Alvast heel veel leesplezier bij het lezen van onze gave kampavonturen.

Het MoHo team


Hallo, wij zijn nest rood. Wij heten: Tijn, Luuk, Simon en Thijn.

Nadat wij aankwamen op de blokhut hadden we gelijk vrije tijd. SPELEN!!!!!!

En daarna hadden we opkomst. Eerst hebben we de vlag en onze piratenvlag gehesen

Daarna gingen we testen of we goede piraten zijn. Dat waren wij gelukkig wel.

Hierna hebben we een havenspel gedaan waarbij je goederen naar de juiste haven moest brengen.

We hebben ook een estafette gedaan en gevoetbald.

Hierna hebben we het piratenverhaal afgehoord en kampvuur gemaakt.